Waarom een mobiele applicatie?


3,3 miljoen gebruikers van een smartphone, 250.000 tablets en de groei is er nog lang niet uit. Niet alleen de markt voor de mobiele apparaten is explosief aan het groeien, maar ook de markt voor mobiele applicaties wordt groter. Vorig jaar werden er bijvoorbeeld wereldwijd al bijna 11 miljard mobile apps gedownload.


De vraag groeit, het aanbod groeit en er zijn nog genoeg gaten in de markt te bedenken. Daarom is het voor iedere ondernemer leuk om een gok te wagen op de mobiele applicatiemarkt. Een mobiele applicatie kan verschillende doelen hebben, promotie van je merk of ideologie, pushen van je sales of gewoon winst maken. Voor het bereiken van deze doelen zijn weer verschillende vormen te bedenken van de mobiele applicatie, zo kan je een dienst gaan verlenen, marketing gaan voeren of verschillende functies aanbieden aan de gebruiker.Hoe doe je dat?

Het begint allemaal bij een idee. Het idee wordt een miniem concept en je gaat vervolgens zoeken naar een geschikte partner die het idee om kan zetten in een werkende mobiele applicatie. Een goede partner gaat vervolgens samen met u het concept ontwikkelen en deze uitschrijven. Hierna kan de mobile app ontwikkelt worden.


Wanneer je een werkende mobiele applicatie hebt kan je deze verzenden naar de verschillende mobiele applicatie stores. De Apple app store zal de mobile app eerst zelf testen en kijken of de mobiele applicatie binnen hun app store past, de Android market doet dit bijvoorbeeld niet. In een schema weergegeven ziet dat er als volgt uit:


Idee

Conceptontwikkeling

Mobiele applicatie ontwikkeling

Verzenden naar mobiele applicatie winkels

Marketing van de mobiele applicatieMaar hier begint het pas

Je hebt nu een werkende mobile app die te downloaden is via de bekende mobile app stores. Nu kan je beginnen met verwezenlijken van je vooraf gestelde doelen. Daarvoor zal je de wereld moeten laten weten dat jouw mobile app bestaat en dat je eigenlijk niet meer zonder kunt. Al vrij snel is het tijd voor de tweede versie van je mobiele applicatie, waar je alles kunt doorvoeren wat je geleerd hebt.


In de blogs op onze website zullen wij u regelmatig interessante tips geven over de verschillende fasen van mobiele applicatie ontwikkeling.Vragen of opmerkingen?

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen of opmerkingen? Dan kun je contact met ons opnemen.