Google Android App Analytics


De Android app gebruiker is lange tijd mysterieus gebleven. App eigenaren wisten eigenlijk niet goed welke pagina in de app het populairst is of hoeveel tijd de gebruiker besteedt in de app… Tenzij de app eigenaren bereid waren veel geld uit te geven voor een analysesysteem. Met de komst van Google Analytics naar mobiele besturingssystemen is dit verleden tijd. Nu kan de Android app eigenaar gratis het gedrag van de gebruiker analyseren en zo de app verder optimaliseren.Wat is Google Analytics voor Android apps?

In Google Analytics kunnen cijfers en statistieken worden bijgehouden over websites en tegenwoordig ook voor apps. Door een code toe te voegen aan de app wordt het gedrag van de gebruiker bijgehouden en doorgestuurd naar Google Analytics. Vervolgens kan jij als eigenaar van de Android app cijfers en statistieken opvragen van verschillende periodes of verschillende groepen gebruikers. Dit biedt jouw als app eigenaren veel meer inzicht in de gebruiker en met deze kennis kunnen belangrijke verbeteringen worden doorgevoerd of de informatie kan gebruikt worden voor het ontwikkelen van een nieuwe app.Wat wordt gemeten?

Het gedrag in de app wordt gemeten. Dit zijn het aantal gebruikers van de app met de duur van hun gebruik, waar de gebruiker zich bevindt, het gebruik van diverse functies, in-app transacties en nog veel meer handige gegevens! Hier een voorbeeld van informatie die te verkrijgen is via Google Analytics voor Android Apps.
Heeft het gevolgen voor mijn gebruiker?

De gegevens van de gebruiker moeten worden verzonden via de internetverbinding van de gebruiker. Dit heeft invloed op het dataverbruik en de batterijduur van de gebruiker. Bij het implementeren van Google Analytics voor Android Apps kan daarom gekozen worden hoe vaak en wanneer de gegevens worden doorgezonden. Door dit te doen wanneer de gebruiker toch al dataverkeer gebruikt kunnen de gevolgen voor de gebruiker verwaarloosd worden.Hoe wordt het toegevoegd?

In de code van de app dient de Google Analytics tracking code te worden toegevoegd. Daarnaast dienen de instelling goed gezet te worden, zodat het minimale gevolgen voor de gebruiker heeft en het maximale analysedata aan de Android app eigenaar biedt.Wie kan mij hiermee helpen?

Life IT heeft veel ervaring met het toevoegen van Google Analytics aan Android apps en het analyseren van de verzamelde data. Op deze manier optimaliseren we voor onze klanten continu de apps en halen we samen met de klant maximaal rendement uit zijn of haar investering! Wilt u meer weten over Google Analytics voor Android Apps? Neem contact met digibilities op voor meer informatie.